Pe data de 5 Oct 2017 a avut loc Adunarea Generala a Asociatiei de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatica si Transplant Hepatic (ARCHBPTH) in cadrul CNC2017.
 
 

Simpozionul satelit de chirurgie hepato-biliopancreatica si transplant hepatic, din cadrul Conferintei Nationale de Chirurgie, desfasurat in data de 5 Octombrie 2017, a fost un prilej de reuni majoritatea membrilor asociatiei si de a prezenta si dezbate actualitatile in chirurgia HBP atat la nivel national, cat si international.

 
Adunarea Generala a membrilor asociatiei a fost precedata de lansarea cartii ”Rezectia hepatica prin abord extraglissonian” scrisa de Conf. dr. Ionel Campeanu.
In cadrul Adunarii Generale au avut loc propuneri,  discutii si decizii ce privesc atat organizarea cat si obiectivele  ARCHBPTH pe urmatorii ani.

 
 
Presedintele in exercitiu al ARCHBPTH, Acad. Prof. Dr. Irinel Popescu si-a anuntat retragerea din functie si l-a propus ca presedinte al Asociatiei pentru urmatorul an pe Conf. Dr. Puia Ion Cosmin,  Seful Sectie de Chirurgie Generala a Institutului Regional de Gastroenterologie si Hepatologie „Octavian Fodor” – Cluj-Napoca, propunere votata in unanimitate de catre cei prezenti. Cu acelasi prilej s-a ales si presedintele pentru anul urmator, 2018-2019, acesta fiind Prof. Dr. Cristian Lupascu, Seful  Clinici Chirurgie I, Spitalul Universitar “Sf. Spiridon”din Iasi.
 
Intr-un moment solemn, Prof. Dr. Cristian Lupascu a propus ca Acad. Prof. Dr. Irinel Popescu sa fie numit Presedinte de Onoare al ARCHBPTH, propunere agreata unanim.

 
In unanimitate, s-a hotarat ca Simpozionului anual al ARCHBPTH sa se organizeze ca o manifestare de sine statatoare. Astfel, s-a stabilit ca urmatorul Simpozion al ARCHBPTH sa fie organizat in octombrie 2018 la Cluj, iar cel din 2019, la Iasi.
 
 
 
SL Dr. Florin Botea a fost propus si votat Secretar General permanent al ARCHBPTH.
 
 
 
Printre temele discutate in cadrul adunarii s-a aflat pregatirea teoretica si practica in chirurgia HBP a generatiilor tinere de chirurgi. In acest sens, s-a hotarat reeditarea Tratatului de Chirurgie HBP si Transplant Hepatic, sub redactia Acad. Prof. Dr. Irinel Popescu,  in anul ce urmeaza.
 
Taxa de membru al asociatiei a ramas la cuantumul de 100Ron.