In perioada 14-15 Noiembrie 2019 s-a desfasurat workshop-ul de rezectii hepatice, organizat de Asociatia Română de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatica si Transplant Hepatic si Institutul Clinic Fundeni, avându-l ca director pe d-nul Prof. Dr. Irinel Popescu, la care au participat 9 medici rezidenti si specialisti din Bucuresti, Constanta, Timisoara, Oradea si Chisinau.

In prima zi, dr. Florin Botea a prezentat notiunile teoretice de rezectii hepatice și a efectuat doua rezectii hepatice demonstrative in cadrul Blocului Operator al Institutului Clinic Fundeni.

In ziua a doua, in Blocul Operator al Facultatii de Medicina Veterinară, participantii au efectuat rezectii hepatice, disectii hil hepatic si reconstructii de vena porta pe animal viu (model suin), sub coordonarea dr. Florin Botea, dr. Ionut Barbu si dr. Mihail Pautov, utilizand aparatura si dispozitive furnizate de firma Medtronic.

Notiunile teoretice si practice au fost bine receptionate de catre cursanti, acestia urmand sa le foloseasca in pregatirea clinica ulterioara.

Fiecare participant a primit diploma cu puncte 11 EMC.

Director de proiect: Prof. Dr. Irinel Popescu
Responsabil de implementare: Dr. Mihail Pautov