Stimați colegi,

În anul 2019 ARCHBPTH își va continua activitatea cu o serie de manifestări care sperăm să corespundă așteptărilor dumneavoastră.

Astfel în cele două clinici de formare și obținere a atestatului HBP (Departamentul de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic Fundeni și Clinica a III-a Chirurgie a UMF „Iuliu Hațieganu”) va continua activitatea conform programului stabilit.

În cadrul Conferinței Naționale de Chirurgie (Craiova 8-10 mai), ARCHBPTH va organiza sesiuni de profil la care sunteți invitați să participați.

Principala activitate din acest an va fi Congresul Național al ARCHBPTH care se va desfășura la Iași în perioada 25-28 Septembrie.

În curînd vor începe înscrierile pentru Congresul de la Iași, la care vă așteptăm în număr cît mai mare. În cadrul Congresului, pe lîngă conferințe, vor fi prezentate lucrări din toate centrele care au acumulat experiență în chirurgia HPB, postere, mese rotunde, sesiuni video etc.

Profesorul Cristian Lupașcu și echipa de organizare locală s-au pregătit în mod special pentru acest eveniment care va fi, cu siguranță, unul memorabil.

În Centrul de Excelență în Medicina Translațională din Institutul Clinic Fundeni vor continua workshopurile dedicate chirurgiei hepatice, al căror program va fi anunțat în curînd.

În ceea ce privește activitatea publicistică, anunțăm pe cei care sunt interesați că, pe lîngă revista „Chirurgia” pot publica și în noua revistă a IASGO (Internațional Association of Surgeons, Gastroenterologists and Oncologists) (www.sgo-iasgo.com). Congresul mondial al IASGO va avea loc la Bangkok în acest an (3-5 Septembrie) iar cei interesați sunt invitați să participe.

Așadar, se anunță un an bogat în evenimente în chirurgia hepato-bilio-pancreatică și de transplant hepatic, la care vă invităm călduros să participați.

La mulți ani tuturor și cele mai bune urări pentru 2019!

Prof. Dr. Irinel Popescu
Președinte de Onoare ARCHBPTH