In zilele de 6-8 Oct a avut loc Reuniunea International de Chirurgie de la Iasi, organizat de Fundatia „Epitropia Spitalului Sf. Spiridon” sub patronajul: Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Clinica I Chirurgie ”I. Tănăsescu – VI. Buțureanu”, Academia de Științe Medicale, Societatea Română de Chirurgie (SRC), Asociatia Romana de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatica si Transplant Hepatic, Societatea Română de Chirurgie de Urgență și Traumatologie (SRCUT), Colegiul Medicilor din România, moment care a marcat si 110 ani de la înființarea Clinicii I Chirurgie, Spitalul Sf.Spiridon Iasi.
Ziua de vineri 7 octombie a fost dedicata exclusiv asociatiei noastre cu subiecte de ultima ora din sfera chirurgiei hepatobiliopancreatice si a transplantului hepatic.
Experienta romaneasca in transplantul de ficat prezentata de Prof. Dr. I. Popescu a marcat deschiderea sesiunii, urmata de lucrarea „Transplantul hepatic în Republica Moldova- succese şi realizări” prezentata de Prof. Hotineanu.Prof. Dr. C. Lupascu a prezentat inceputirile transplantului hepatic in cel mai nou centru acreditat de ANT, avand locatia in Iasi. Au urmat prezentarile „Tratament chirurgical CHC în stadiul precoce și intermediar grefat pe ciroză”, „Aspecte CT postrezecție hepaticăși terapii focale hepatice” si ” Factori predictivi pentru apariția marginei de rezecție microscopic pozitivă (R1) secundară metastazectomiei hepatice” urmate de sesiunile ” CHIRURGIE HEPATICĂ”, „SESIUNE POSTERE CHIRURGIE HEPATO-BILIO-PANCREATICĂ” , „CHIRURGIE BILIARĂ” si ” CHIRURGIE PANCREATICĂ”.
 
Ziua s-a incheiat cu “ȘEDINȚA ANUALĂ A ARCHBPTH” care s-a desfasurat sub conducerea Prof.Dr. I. Popescu.
 
Finalul acestei reuniuni a fost rezervat medicilor rezidenti care au avut ocazia sa prezinte o serie de cazuri clinice deosebite atat prin complexitatea lor cat si prin conduita terapeutica adoptata.
 
Prezentarile Clinicii de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic „San Setlacec” pot fi gasite aici:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [14.89 MB]


Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [7.39 MB]


 
Autor: Dr. Mihail Pautov